Київський метрополітен вперше за 15 років отримав річний прибуток

Вівторок, 31 січня 2017, 20:45

КП "Київський метрополітен" в 2016 році вперше за останні 15 років вийшло на рентабельну роботу і отримало 76,1 млн гривень чистого прибутку, за який можна придбати два нових вагони.

Про це повідомили в компанії, передає Інтерфакс-Україна.

"Однак через зростання вартості електроенергії в три рази і збільшення мінімальної зарплати і, відповідно, всіх законодавчо встановлених відрахувань, в цьому році Київський метрополітен знову очікує збиток до 1 млрд гривень", - відзначають в КП.

У той же час підприємство заявляє, що питання зміни тарифу поки не розглядається, а фінансові показники в даний час вивчаються в профільних департаментах Київської міськдержадміністрації.

Реклама:

КП нагадує, що в 2015 році їй вдалося скоротити чистий збиток в 4,7 разу до 119,02 млн гривень при зростанні виручки на 81,4% до 1,310 млрд гривень.

Київський метрополітен поки не повідомив даних про виручку в минулому році, відзначивши лише, що обсяг перевезення пасажирів скоротився на 1,1 млн, або на 0,2%, до 484,6 млн.

Згідно з даними підприємства, традиційно найбільш затребуваною в 2016 році була станція Лісова - понад 21 млн, тоді як в кінці цього списку - станція Дніпро, яка прийняла 1 млн пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!