Агрохолдинг "Мрія" відновив контроль над 10 компаніями

Вівторок, 31 січня 2017, 13:04

Агрохолдинг "Мрія" повернув собі корпоративні права 10 юридичних осіб та їх земельні активи в розмірі 5 тисяч га.

Відповідне рішення прийнято Комісією при Міністерстві юстиції з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації, повідомляє прес-служба холдингу.

Згідно з повідомленням, відповідним наказом Мінюсту були скасовані незаконні реєстраційні дії щодо цих компаній в Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

У компанії зазначили, що корпоративні права вищевказаних компаній були незаконним шляхом переоформлені попереднім менеджментом "Мрії" на сторонніх фізичних осіб, які не пов'язані з агрохолдингом.

Реклама:

Зокрема, "Мрії" було повернуто корпоративні права таких юридичних осіб: ТОВ "Новагріс", ТОВ "Агропродукт 2", ПАП "Колос" (Тернопільська область), ТОВ "Агроніка-1", ТОВ "Слобідка Смотрицька", ТОВ "Жищинці", ТОВ "Баркософт Агро 2" (Хмельницька область), ПП "Агро-Віта", ТОВ "Іване-Золоте" (Івано-Франківська область), ТОВ "Промінь-Агро" (Чернівецька область).

"Попередніми власниками компанії на момент дефолту були незаконно виведені кілька десятків юридичних осіб, на яких було оформлено понад тисячу одиниць техніки та договори оренди близько 60 тисяч га", - говорить директор юридичного департаменту "Мрії" Сергій Ігнатовський.

"За більш ніж 2 роки, що тривають кримінальні розслідування і судові розгляди, це - перша реальна дія з боку держави, спрямована на захист прав іноземних інвесторів і повернення вкраденого у них майна", - додав він.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і оголосила дефолт.

Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поруки, наданих "Мрією" компаніям, афільованим з сім'єю Гут (колишніх власників), на момент оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

З лютого 2015 року контроль над активами "Мрії" перейшов до її кредиторів - переважно європейських і американських інвесторів, які прийняли рішення зберегти агрохолдинг. Тоді ж був призначений новий менеджмент агрохолдингу.

У вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день становить 1,1 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: