"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" став співвласником латвійського газотранспортного оператора

Вівторок, 31 січня 2017, 12:32

Російський "Газпром" придбав 34,099% акцій в латвійському газотранспортному операторі Conexus Baltic Grid.

Про це повідомила російська компанія у вівторок, передає "Прайм".

"Частка в статутному капіталі організації до придбання - 0%; частка голосуючих акцій організації до придбання - 0%.... Частка в статутному капіталі організації після придбання - 34,09911%; частка голосуючих акцій організації після придбання - 34, 09911%", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що зарахування голосуючих акцій організації на особовий рахунок в реєстрі власників іменних цінних паперів або на рахунок депо акціонерного товариства в депозитарії сталося 2 січня 2017 року.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що "Газпром" задумався про продаж частки в німецькій мережі газопроводів Gascade - активі, який він створював разом з німецьким партнером BASF/Wintershall протягом останніх двох десятків років.

У цьому десятилітті на європейському газовому ринку пройшло багато угод із продажу вертикально-інтегрованими компаніями мережевих активів.

Одним наслідком цього процесу стало перетворення деяких національних газотранспортних гравців - Fluxys, Snam - в операторів європейського масштабу.

Іншу групу покупців готують фінансові інфраструктурні фонди (які нерідко виступають в партнерстві з транспортними операторами).

Наприклад, пул інвесторів на чолі з Macquarie купив у E.ON мережу 12 тисяч км магістральних газопроводів в Німеччині Open Grid Europe, Thyssengas у RWE. Консорціум Allianz/Snam купив 49% Gas Connect Austria GmbH у OMV.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!