НКРЕ збільшила вартість підключення до електромережі

Вівторок, 31 січня 2017, 11:50

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила питому вартість нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-11,3 тисяч грн/кВт.

Відповідну постанову регулятор прийняв на засіданні 31 січня.

На думку НКРЕ, це рішення забезпечить стійке функціонування ринку послуг з приєднання електроустановок до мереж і дозволить поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business.

У той же час, представники асоціацій, що об'єднують виробників електроенергії з відновлюваних джерел гостро розкритикували постанову.

Реклама:

За їхніми даними, прийняття цього документа призведе до підвищення вартості приєднання сонячних і вітряних електростанцій в кілька разів, що позбавить проекти інвестиційної привабливості.

В понеділок "Українська асоціація відновлювальної енергетики" повідомила, що НКРЕ планує підвищити вартість приєднання до електричних мереж більше, ніж в 6 разів.

У асоціації зазначили, що прийняття зазначеного рішення може надзвичайно негативно позначитися на інвестиційному кліматі в країні, знизити конкурентоспроможність України у залученні іноземного капіталу.

"Ймовірним результатом стане відмова від інвестицій в українську економіку, відсутність створення нових підприємств, а, відповідно, нових вітчизняних виробництв, погіршення торгового балансу, та як результат погіршення добробуту кожного українця", - заявили у асоціації.

Як відомо, 25 січня НКРЕ підвищила тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення на 9% та 37%.

Нагадаємо, НКРЕ з 1 липня 2016 року підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90%. Також з 1 липня подорожчала гаряча вода.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!