"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АКХЗ обігріває Авдіївку на коксовому газі, сподівається відновити ЛЕП

Вівторок, 31 січня 2017, 10:21

Авдіївський коксохімічний завод, який в понеділок був знеструмлений внаслідок обстрілів, зберіг автономну генерацію електроенергії на заводі і обігрів Авдіївки на коксовому газі.

Про це генеральний директор підприємства Муса Магомедов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ситуація на 8.30: до ранку змогли утримати генерацію і обігрів міста на коксовому газі, для подальшої підтримки чекаємо подачі природного газу", - написав Магомедов.

"Обіцяють з 10 години режим тиші на відновлення ЛЕП, однак зараз все досить напружено і шумно, є прильоти в місто", - додав він.

Реклама:

Вночі бойовики обстріляли Авдіївку з заборонених Мінськими угодами РСЗО БМ-21 "Град". За угодами, ці установки мають бути відведені за 70 км від лінії розмежування. Однак бойовики стріляли з Донецька.

Як повідомлялося, ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Так, протягом неділі там загинули четверо українських бійців, дванадцять було поранено, один травмований. 

У понеділок бойовики продовжували обстріли позицій в районі Авдіївки.

З початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово зазнавало масованого обстрілу. На його території розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників загинули, понад 50 осіб дістали поранення.

АКХЗ входить до групи "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!