Китайці не просили АМКУ дозволити покупку УБРР - ЗМІ

Понеділок, 30 січня 2017, 16:51

Антимонопольний комітет повідомив, що китайська товарна біржа не зверталася за дозволом придбати Український банк реконструкції та розвитку.

Про це FinClub повідомили прес-службі АМКУ.

"У відповідь на ваш запит щодо звернення в АМКУ компанії Bohai Commodity Exchange Co. за отриманням попереднього дозволу на концентрацію у вигляді придбання акцій ПАТ "УБРР" повідомляємо, що протягом 2016 року і на початку 2017 року до комітету не надходили заяви про попереднє отримання дозволу на концентрацію за участю суб'єктів господарювання, зазначених у запиті", - заявили в АМКУ.

Раніше повідомлялося, що китайська біржа Bohai Commodity все ще не подала в НБУ документи на покупку Українського банку реконструкції та розвитку, в приватизаційному конкурсі якого вона перемогла два місяці тому.

Реклама:

Хоча вона встигла врятувати банк від санкцій НБУ - влила в капітал 2 млн гривень, щоб зняти з банку проблемний статус. У найближчі півроку біржі потрібно вкласти в нього ще 80 млн гривень.

Bohai Commodity 30 листопада 2016 року перемогла в конкурсі з купівлі УБРР за стартовою ціною в 82,827 млн гривень. Інших учасників не було.

BOCE є найбільшою в Китаї спотовою товарною біржею, засновниками якої виступають китайські громадяни, кілька державних компаній, а також муніципалітет провінції Тянцзині.

Біржа заснована в 2009 році. Її річний обіг становить близько 1 трлн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!