ЄС виграв спір з РФ щодо антидемпінгових мит на вантажні авто

Понеділок, 30 січня 2017, 15:55

Євросоюз виграв у рамках Світової організації торгівлі спір з Росією щодо неправомірного запровадження антидемпінгових мит на експорт з Німеччини та Італії малотоннажних вантажних автомобілів.

Про це у понеділок повідомила Єврокомісія, передає "Укрінформ".

"СОТ сьогодні заявила про протиправність російських антидемпінгових мит, які перешкоджають експорту італійських і німецьких малотоннажних вантажних автомобілів", - заявили у керівній інституції ЄС.

У Єврокомісії зазначили, що уведені Росією у 2013 році мита на малотоннажні вантажівки з ЄС становлять від 23% до 30% та є частиною комплексних заходів, які, у порушення правил СОТ та міжнародних зобов’язань російської сторони, перешкоджають європейському експорту до РФ.

Реклама:

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом висловила сподівання, що Росія без зволікань виконає зазначене рішення СОТ.

Загалом ЄС порушив проти Росії чотири спори в СОТ, включаючи нинішню щодо малотоннажних автомобілів, а також відносно експорту свиней та продукції із м’яса свиней, імпорту паперу та утилізаційного збору на автомобілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: