Янукович і К° "відмили" більше 200 мільярдів – Держфінмоніторинг

Понеділок, 30 січня 2017, 14:24

Державна служба фінансового моніторингу викрила сотні фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням у незаконний спосіб.

Про це йдеться в звіті роботи відомства за 2016 рік, оприлюдненому на "Урядовому порталі".

Зазначається, що за весь період проведення розслідувань (березень 2014-грудень 2016 років) підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 547 матеріалів (109 узагальнених та 438 додаткових узагальнених матеріалів).

Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом за цими матеріалами становить 201,7 млрд гривень.

Реклама:

"За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем В.Ф. та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,54 млрд дол США", – зазначається в звіті.

За повідомленнями підрозділів фінансової розвідки інших країн, заблоковано активи колишніх високопосадовців органів влади, місцевого самоврядування України та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн доларів США, 15,87 млн євро та 135,01 млн швейцарських франків, зокрема, в наступних країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: