Мінфін розміщуватиме ОВДП на підставі анонімних заявок

Вівторок, 3 січня 2017, 18:14

Міністерство фінансів з 19 лютого розміщуватиме облігації внутрішньої державної позики на підставі анонімних заявок.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Відповідні зміни були ухвалені з метою зробити розгляд заявок учасників розміщення облігацій та прийняття рішення щодо їх задоволення об’єктивними та неупередженими. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку внутрішнього ринку державних цінних паперів", - йдеться у повідолменні.

Як наголошується, відтепер під час розміщення ОВДП, до кінцевого терміну надходження заявок, уповноважені особи Національного банку та Міністерства фінансівбудуть мати доступ лише до інформації про номери та типи заявок учасників. Доступу до іншої інформації, що міститься у заявках учасників розміщення облігацій, вони не будуть мати.

Реклама:

"Після закінчення терміну надходження заявок від учасників розміщення облігацій обмеження на доступ до інформації, що міститься в цих заявках, будуть частково зніматися", - повідомляє прес-служба.

"Лише тоді уповноважені особи Національного банку та Міністерства фінансів отримають інформацію щодо змісту конкурентних та неконкурентних заявок без зазначення найменувань учасників розміщення облігацій", - зазначає НБУ.

Інформація щодо переліку учасників розміщення облігацій ставатиме доступною для уповноважених осіб Національного банку та Міністерства фінансів тільки з моменту завершення операції з розміщення облігацій та інформування її учасників про результати їх участі в розміщенні облігацій.

Зміни набувають чинності 19 лютого 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!