"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Львові обладнають "зелену" вулицю за досвідом німецького міста

Неділя, 29 січня 2017, 18:34

У Львові впровадять "зелені" технології на одній з вулиць мікрорайону "Рясне".

Про це повідомляє Ecotown.

Як зазначається, експеримент влаштують у рамках проекту "Зелений район", реалізація якого передбачає використання досвіду Фрайбурга - одного з найбільш енергоефективних та озеленених міст Німеччини, залучення мешканців району, громадських активістів та місцевої влади.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленко, для впровадження "зелених" технологій та енергозбереження обрали мікрорайон "Рясне", до якого прикута особлива увага.

Реклама:

"Ми звернулися до партнера, який має найбільше досвіду у розробці та впровадженні енергозберігаючих технологій, і отримали підтримку.  Як результат, спільно подалися на фінансування до німецької організації Engagement Global у рамках пакету "Швидкий стартовий пакет допомоги Україні", виграли - і тепер маємо 49,552 тисяч євро на роботу експертів у Львові", - заявила начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради Тетяна Хабібрахманова.

Передбачається, що поступово "зелені" технології впровадять на всіх вулицях мікрорайону "Рясне", а в майбутньому – і в інших районах Львова.

Експерти також планують створити концепцію енергозберігаючого кварталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: