"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Балчуна звинуватили Омеляна у брехні щодо закупівель дизпального "УЗ"

Неділя, 29 січня 2017, 10:00

ПАТ "Укрзалізниця" повідомляє про поширення міністром інфраструктури Володимиром Омеляном неправдивої інформації щодо закупівель товариством дизельного пального.

Про це йдеться у повідомленні "УЗ".

"Омелян навмисно або через брак знань вводить журналістів в оману", - йдеться у повідомленні.

В "УЗ" повідомили, що корегування вартості закупівлі до 10% передбачено ч.4 п.2 ст. 36 закону "Про публічні закупівлі". Підстава для такого кроку – висновок експертної організації, наприклад, такої як ДП "Держзовнішінформ", пояснили в "УЗ".

Реклама:

"Саме в рамках цього закону нафтотрейдер ініціював перегляд умов контракту. "Укрзалізниця" фахово вивчила підстави перед прийняттям такого рішення та зробила моніторинг ринку і експертних висновків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначили в компанії, за даними ДП "Держзовнішінформ" (станом на 23 січня 2017 року) розрахунковий рівень оптових цін на умовах постачання FCA, з урахуванням ПДВ та відтермінуванням платежу 5 банківських днів з моменту постачання становить 23 200 – 23 680 гривні за тонну.

За даними OilNews станом на 25 січня 2017 року cередня гуртова вартість однієї тонни дизпального на ринку України становить 23 120 гривні за тонну без зазначення умов постачання.

"У той же час український виробник пального ПАТ "Укртатнафта" пропонує ресурс за 23 900 гривні за тонну з ПДВ (станом на 16 січня) за умови 100% попередньої передоплати", - заявили в "УЗ".

Як зазначили в компанії, 25 січня була підписана додаткова угода з контрагентом.

"Наразі нафтотрейдер, який переміг в результаті тендеру на ProZorro, здійснює відвантаження дизпального для потреб Укрзалізниці в об’ємі 9,1 тисяча тонн за ціною 22 421 гривні за тонну з ПДВ. Таким чином, "УЗ" закуповує ресурс за вигідною ціною, що є меншою за найнижчі ринкові показники. Вартість пального для УЗ на 3-6% менша (в залежності від даних джерела, з яким порівнюємо). Контракт є новим і був підписаний в січні 2017 року", - підсумували у Балчуна.

Як відомо, раніше в ефірі "Громадського" Омелян заявив, що "Укрзалізниця" купуватиме паливо WOG дорожче за ринкову ціну.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" Балчуна в конфлікті з міністром інфраструктури Омеляном.

"Чвари залишайте вдома", – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів від 25 січня 2017 року, закликавши до конструктивної роботи в сфері інфраструктури та транспорту.

Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їх дій на своїх постах в ході засідання уряду.

Міністр інфраструктури звинувачує керівництво "Укрзалізниці" в корупційній діяльності.

Читайте також: Війна за інфраструктуру. Чому в Омеляна забрали "Укрзалізницю"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: