"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні хочуть створити банк зі 100% арабським капіталом

Субота, 28 січня 2017, 10:53

Україно-Арабська ділова рада ініціює створення в Україні банку, засновниками якого повністю були б арабські бізнесмени.

Про це заявив президент Ради Шейх Емад Абу Алруб, виступаючи на першому засіданні Ради за участю українських та арабських ділових кіл, пише "Дело".

"У нас є ідея - створити в Україні банк зі 100% арабським капіталом. Це значно полегшило б вихід на український ринок багатьох арабських компаній", - акцентував Шейх, уточнивши при цьому, що в ході переговорів представники Національного банку та Кабінету міністрів вже попередньо підтримали цю ідею.

Головна ж стратегічна мета Україно-Арабської ділової ради - сприяти залученню в Україну не менше 100 млрд дол інвестицій.

Реклама:

"Арабські компанії хотіли б вкладати гроші в сільське господарство, переробну промисловість, а також великі інвестиційні об'єкти. Україна дуже багата країна. Багата на ресурси і людей", - підкреслив шейх.

Разом з тим він зазначив, що для залучення інвестицій України мають бути ухвалені закони, які захищають іноземні інвестиції, викорінюють корупцію в судовій системі, а також спрощуютьпроцедури видачі віз для представників ділових кіл.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів заявив, що приплив прямих іноземних інвестицій за підсумками поточного року складе 4,5 млрд дол. проти 3,8 млрд дол., залучених в 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!