"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Другий найбільший акціонер Ferrexpo продав свою частку в компанії

П'ятниця, 27 січня 2017, 19:05

Wigmore Street Investments No. 3 Limited, другий найбільший акціонер британської Ferrexpo, повністю продав свою частку в компанії.

Про це повідомила Ferrexpo на веб-сайті Лондонської фондової біржі.

За даними Ferrexpo, угода відбулася 26 січня 2017 року. До угоди Wigmore володіла 77 млн 556,035 тисяч акцій гірничорудної компанії, або 13,2% цінних паперів.

Деталі угоди в повідомленні не уточнюються.

Реклама:

За даними LSE, курс акцій Ferrexpo до 17:35 27 січня 2017 року підвищився на 2,85% - до GBP1,442 за шт.

Раніше, в кінці жовтня 2016 року, Wigmore Street Investments No. розмістив серед інституційних інвесторів (secondary placing) 63 млн акцій Ferrexpo, або 10,7% цінних паперів в обігу по GBP1,1 за 1 шт. За підсумками операції у власності Wigmore залишилося близько 13,2% акцій Ferrexpo.

При цьому Wigmore взяла на себе зобов'язання протягом наступних 90 днів не продавати або передавати цінні папери, що залишаються у неї.

Менеджером угоди виступив міжнародний інвестиційний банк J.P. Morgan Cazenove.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

За підсумками 2015 року компанія посіла третє місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, збільшивши їх обсяг виробництва на 5,8% - до 11,7 млн. тонн, а обсяг експортних продажів - на 1,5%, до 11,3 млн тонн.

Компанія Wigmore є дочірньою структурою CERCL Holdings Limited, спільного підприємства BXR Group і чеського підприємця Жданека Бакала (Zdenek Bakala).

Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, через Fevamotinico S.a.r.l. він володіє 50,3% акцій компанії.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: