"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ відніс Фортуна-банк до категорії неплатоспроможних

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:43

26 січня 2017 року правління Національного банку прийняло рішення "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фортуна-банк" до категорії неплатоспроможних".

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

За результатами діагностичного обстеження "Фортуна-банк", проведеного у першій половині 2016 року, у липні 2016 року затверджено необхідний обсяг докапіталізації банку.

Реклама:

Відповідно до діагностичного обстеження усі банки другої двадцятки за розміром активів, які потребували докапіталізації, повинні були забезпечити позитивне значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року.

"Фортуна-банк" подав до НБУ план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації банку.

"Протягом 2016 року керівництво та власник істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників - пов’язаних осіб, спрямування коштів субординованого боргу в основний капітал банку", - йдеться у повідомленні.

Однак, здійснені керівництвом "Фортуна-банк" та власником істотної участі цього банку заходи щодо його докапіталізації були недостатніми для забезпечення позитивного значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року.

Національний банк наголошує, що 91% (2 167 особи) усіх вкладників АТ "Фортуна-банк" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн.

Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 96 млн. грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!