Розенко доручив жорстко відреагувати на підвищення цін у маршрутках

Четвер, 26 січня 2017, 17:39

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко доручив Мінінфрастуктури та місцевим органам влади вживати жорстких заходів реагування на необґрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Про це йдеться  у повідомленні прес-служби віце-прем’єр-міністра.

"Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3200 грн вирішив наростити собі статки і під соусом підвищення мінімальної зарплати почали підвищувати ціни. Особливо гостро у цьому плані питання стосується підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень у маршрутних таксі", - сказав Розенко.

"Я хочу наголосити, що підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не є підставою для підвищення цін. Тому, в даному випадку, Мінінфраструкутри, спільно з місцевою владою та організаціями профспілок і роботодавців повинні здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів та вживати жорстких заходів реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій", - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Реклама:

"Інакше як шахрайство і злочинні наміри ситуацію, коли якісь "ділки" хочуть нажитися на простих людях, я назвати не можу", - наголосив він.

Як відомо, з 21 січня проїзд у маршрутних таксі з Бучі та Ірпеня до Києва подорожчав на 3-4 гривні.

Раніше вартість проїзду з Києва до Вишневого у приміській маршрутці №820 зросла вдруге за місяць. На цей раз на 3 гривні – до 12 гривень за поїздку. 

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421.

На початку листопада подорожчали маршрутки, що курсують між Києвом та Ірпенем.

У Київській адміністрації заявили, що приватні перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати свої тарифи на проїзд.  

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!