"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla запустила автопілот для другого покоління своїх моделей

Середа, 25 січня 2017, 10:06

СЕО Tesla Ілон Маск оголосив, що компанія підготувала оновлення для своїх автомобілів з технічним оснащенням другого покоління - HW2, яке включає в себе розширені функції автопілота.

Про це власник компанії повідомив в Твіттері, пише AIN.UA.

В оголошенні Маск застеріг власників Tesla, що деякі автомобілі зажадають додаткового регулювання кута нахилу камери.

Нові можливості з'являться після овлення по повітрю і включають в себе автоматичне рулювання, автопарковку, автоматичну зміну ряду, круїз-контроль, запобігання зіткнень і інші корисні функції.

Реклама:

Деякі з них вже використовувалися в автомобілях Tesla першого покоління, але в моделях з HW2 (в тому числі моделях Tesla X і S) були недоступні до завершення тестування.

Перша ітерація автопілота Tesla грунтувалася на одній камері від ізраїльської компанії Mobileye. Для роботи нової версії використовуються 8 камер, розташованих по периметру корпусу, які збирають інформацію для системи Tesla Vision.

Автомобілі укомплектовані бортовим комп'ютером Nvidia, який в 40 разів швидше за свого попередника і використовує в своїй роботі ІІ. Максимально допустима швидкість використання автопілота в поточній версії - 73 км/ч.

Спочатку Tesla провела бета-запуск нової функціональності 31 грудня на 1000 автомобілів в так званому "тіньовому режимі".

Система навчалася, фіксуючи поведінку водія і звіряючи його рішення під час водіння з можливими рішеннями комп'ютера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: