Агрохолдинг "Мрія" відмовився продавати активи "Кернелу"

Вівторок, 24 січня 2017, 18:28

Агрохолдинг "Мрія" відхилив всі пропозиції із придбання всього або частини бізнесу і активів.

Про це сказано в коментарі агрохолдингу, пише liga.net.

"У грудні 2016 року агрохолдинг "Мрія" отримав попередні індикативні пропозиції, ініційовані відправниками, про придбання всього або частини бізнесу і активів. Після консультацій з комітетами кредиторів "Мрія" прийняла рішення відхилити всі пропозиції по ряду причин, в т.ч. в зв'язку з їх структурою", - сказано в коментарі.

При цьому наголошується, що за погодженням з кредиторами, "Мрія" дозволить ініціаторам пропозицій, на їх розсуд, додатково провести аудит, по завершенню якого учасники можуть переглянути або відмовитися від своїх пропозицій.

Реклама:

"Незалежно від пропозицій, що надійшли, "Мрія" продовжує реалізацію стратегічного та операційного плану, розробленого спільно з кредиторами, і як і раніше має намір завершити реструктуризацію в найближчі місяці", - відзначили в агрохолдингу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що найбільша українська аграрна група "Кернел" зацікавлена в покупці активів агрохолдингу "Мрія".

Як відомо, у серпні 2014 року "Мрія" не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і оголосила дефолт.

Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поручительств, наданих "Мрією" компаніям, афільованим з сім'єю Гут, на момент оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

З лютого 2015 року контроль над активами "Мрії" перейшов до її кредиторів - переважно європейських і американських інвесторів - які прийняли рішення зберегти агрохолдинг.

На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент "Мрії", а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день становить 1,1 млрд дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: