Україна та Фінляндія активізують енергетичне співробітництво

Вівторок, 24 січня 2017, 14:40

Україна та Фінляндія підписали меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Відповідно до положень документу, сторони здійснюватимуть обмін досвідом та інформацією щодо держпідтримки, передових практик виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел.

Сторони також розроблятимуть та впроваджуватимуть спільні програми та проекти, надаватимуть підтримку організаціям та компаніям обох країн з проведення спільних семінарів, курсів та зустрічей з тематики енергоефективності, енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Реклама:

"Імплементація положень меморандуму сприятиме вдосконаленню українського законодавства, стандартів і бізнес процесів у контексті реалізації програм підтримки енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, зокрема, в системах централізованого теплопостачання, транспортній галузі та промисловості", - повідомляє прес-служба.

Раніше віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявляв, що у проекті бюджету на 2017 рік передбачено 400 млн гривень на фінансування діяльності Фонду енергоефективності.

Детальніше читайте у статті: "Пакетне тепло. Для чого Україні Фонд енергоефективності".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: