Польські фонди сконцентрували 10% агрохолдингу "Кернел"

Вівторок, 24 січня 2017, 10:46

П'ять інвестиційних фондів під управлінням TFI PZU (Польща) стали власниками 10,1% акцій в статутному капіталі холдингової компанії Kernel Holding S.A.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням компанії, станом на 20 січня TFI PZU стала власником 85024 акцій Kernel Holding, збільшивши загальну кількість під своїм управлінням до 8151113 акцій.

Станом на 20 червня 2016 року фондам під управлінням TFI PZU належало 5,17%, або 4119128 акцій.

Реклама:

TFI PZU з офісом у Варшаві діє від імені інвестиційних фондів: PZU Fundusz Inwestycyjny Otwarty Parasolowy, PZU Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty Globalnych Inwestycji, PZU Specjalistyczny Fundusz Inwestycyjny Otwarty Universum, PZU Fundusz Inwestycyjny Zamkniety Akcji Focus, PZU Fundusz Inwestycyjny Zamkniety Dynamiczny.

Як повідомлялося, "Кернел" анонсував роуд-шоу для інвесторів в США і Європі щодо можливого випуску єврооблігацій.

Єврооблігації планується випустити відповідно до правил 144A і Reg S, тобто вони будуть доступні і американським інвесторам, з терміном обігу п'ять років, і фіксованою ставкою купона.

Нагадаємо, "Кернел" завершив 2016 фінансовий рік з чистим прибутком в 225,2 млн доларів, що в 2,1 рази більше, ніж в 2015 році.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський - 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!