"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заміщає природний газ біопаливом

Неділя, 22 січня 2017, 16:35

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" проводить поступове заміщення використання природного газу біопаливом при виробництві вапна - сировини для виплавки чавуну і сталі, випуску агломерату.

Про це, з посиланням на корпоративне видання "Металург", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, вогнетривкий-вапняний цех (ВВЦ) поряд з аглоцехом, ТЕЦ, доменними і прокатними цехами завжди входив до числа найбільших споживачів природного газу.

З урахуванням зростання вартості даного виду енергоносія, ціна на який в даний час для підприємства складає більше 7000 грн за 1 тис. куб. м і подальшою тенденцією до підвищення, питання підвищення енергоефективності актуалізувалося.

Реклама:

"Так, на обертових печах №№4-5, паралельно з газовим пальником були встановлені й пальники для біопалива - лушпиння насіння соняшникового. Фахівці відпрацьовували режими подачі палива в печі - аналогів такого заміщення при виробництві вапна в Україні немає", - повідомляє ЗМІ.

Відзначається, що спільна робота фахівців ВВЦ і представників підрядної організації, яка надала свою технологію й устаткування, дала хороші результати - в IV кварталі 2016 року п'ята і четверта печі, в середньому, споживали більше 70% біопалива і менше 30% природного газу, а в короткострокові періоди заміна становила до 84%. При цьому 2,2 тони подрібненого лушпиння замінюють 1 тис. куб. м природного газу, а її вартість втричі менша.

На підприємстві планують переклад інших обертових печей на біопаливо і подальше збільшення його частки при виробництві вапна.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і рядом малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: