Коломойський заявив, що реструктуризував борги перед Приватбанком

П'ятниця, 20 січня 2017, 16:32

Колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський заявляє, що реструктуризував борги своїх компаній перед банком ще до прийняття рішення про його націоналізацію.

Про це йдеться в статті VoxUkraine для ЕП.

"На момент націоналізації весь корпоративний портфель було реструктуровано на вимогу Нацбанку. 31 млрд гривень застав записали на баланс, а на суму 124 млрд гривень реструктурували портфель. НБУ вибрав компанії, які його влаштовують, і кредити були переведені на ці фірми", - говорить колишній співвласник банку.

За його словами, восени Приватбанк подав план реструктуризації кредитів, виданих нафтохімічній галузі, у відповідь НБУ зажадав надати план по всьому корпоративному портфелю - і не пізніше 31 жовтня 2016 року.

Реклама:

Коломойський запевняє, що банк надав такий план - і кредитний портфель був повністю змінений на догоду Нацбанку.

Що стосується реструктуризації кредитного портфеля, то глава НБУ Валерія Гонтарєва не згодна з версією Коломойського.

"Вони нічого не зробили за програмою рекапіталізації. Вони виконали під нашим страшним тиском тільки її першу частину, взявши на баланс активи на суму 31 млрд гривень - та й то через п'ять днів уже вивели з балансу один з активів, оцінений в 5,5 млрд гривень", - написала вона в листі у відповідь на запит VoxUkraine.

"Ні застав, ні нормальних позичальників, ні реального cash-flow від цих позичальників вони не надали", - додала Гонтарєва.

Раніше в Національному банку заявили, що аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers оцінювала застави в Приватбанку в рази більше за їхню реальну вартість.

21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу "Приватбанку" в 148 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: