Кубів похвалився "рекордними" темпами виходу української економіки з тіні

П'ятниця, 20 січня 2017, 11:53

Економіка України в 2016 році відновила зростання, продемонструвавши збільшення ВВП у січні-вересні 2016 року на 1,3%, і почала виходити з тіні рекордними темпами - на рівні 5 п.п.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час Години уряду у Верховній Раді, пише УНІАН.

"Економіка України в 2016 подолала наслідки тривалої економічної кризи. За підсумками 9 місяців 2016 року зростання реального ВВП становило 1,3%... Нам вдалося відновити довіру громадян до української економіки. Рівень тіньової економіки знизився на рекордні 5 процентних пунктів", - сказав він.

 

За словами Кубіва, вперше економіка країни зростає не через зовнішні чинники, а в зв‘язку з внутрішніми інвестиціями та споживчий попит.

Реклама:

Також керівник Мінекономрозвитку зазначив, що Україні вперше з 2012 року вдалося відновити зростання машинобудування та інших галузей промислового виробництва, наростити експорт промобладнання і стабілізувати обсяги експорту.

 

"Прогноз на 2017 рік доволі оптимістичний. Ми прогнозуємо зростання ВВП на рівні 3%", - наголосив Кубів.

Нагадаємо, за даними Держстату, ВВП України в третьому кварталі 2016 року, за уточненими даними, зріс порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 2%. Рівень тіньової економіки України в першій половині 2016 року знизився до 38% із 41%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: