"Євраз-Суха Балка" Абрамовича продовжили ліцензію на видобуток руди

Четвер, 19 січня 2017, 20:33

Державна служба геології та надр продовжила "Євраз-Суха Балка" (Кривий Ріг) ліцензію на видобуток залізної руди після усунення порушень.

Відповідний наказ тимчасово виконуючого обов'язки глави Держгеонадр Бояркіна є в розпорядженні "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з усуненням порушень "Євраз-Суха Балка" і враховуючи пропозиції комісії з питань надрокористування наказано відновити дію спеціальних дозволів на користування надрами №592 від 5 серпня 1996 року, виданих "Євраз-Суха Балка", - констатується в документі.

Як повідомлялося, рудник простоює з вересня 2016 року через відсутність ліцензії на видобуток залізної руди.

Реклама:

Також повідомлялося з посиланням на департамент захисту економіки Національної поліції України, ПрАТ "Євраз-Суха Балка" незаконно видобуло залізну руду в обсязі понад 150 тис. тонн при відсутності дозвільних документів, тим самим завдавши збитків державі на 12 млн грн.

Як відомо, ррокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу стосовно рудника "Євраз-Суха Балка" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) за незаконний видобуток залізної руди на шахті "Ювілейна" за відсутності дозвільних документів.

"Євраз-Суха Балка" спеціалізується на видобутку і виробництві товарної залізної руди. Входить в групу Evraz (РФ).

Компанія Palmrose B. V. (Нідерланди), що є 100% "дочкою" групи Evraz (РФ), володіє 99,2521% акцій рудника ПрАТ "Євраз-Суха Балка".

Evraz plc - велика вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія, включає підприємства в Росії, США, Італії, ПАР і Україну.

Найбільші бенефіціари групи - Роман Абрамович, Олександр Абрамов і Олександр Фролов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: