"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 19 січня 2017, 21:00

Чому дешевшає гривня, збільшені посадові оклади держслужбовців, "Ашан" купує "Караван", - головне за 19 січня.

Тексти дня:

"Як віртуальне стає реальністю".

Побувати на Сейшельських островах, відвідати Міжнародну космічну станцію, стрибнути з парашутом, зайнятися серфінгом або здійснити подорож у країну мрій можна майже безкоштовно, не залишаючи квартири.

Реклама:

"Страх та ненависть до гривні".

Розповідаємо про причини падіння гривні та чому її перспективи викликають серйозне занепокоєння?

Головні новини дня:

Кабмін змінить наглядову раду "Укрзалізниці".

"Персональний склад наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" буде змінений за рішенням Кабінету міністрів в частині доповнення її незалежними членами ради відповідно до вимог закону 1405 (про реформу корпоративного управління держкорпорацій)", - зазначив державний секретар Мінінфраструктури Андрій Галущак.

Нагадаємо, що вчора Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у середу затвердив новий статут "Укрзалізниці", згідно з яким, Міністерство інфраструктури втратило право бути органом управління компанії.

Кабмін збільшив посадові оклади держслужбовців на 15%.

Посадові оклади держслужбовців та інших категорій працівників держорганів зростуть в середньому на 15%, а  мінімальний розмір посадового окладу з 1 січня 2017 року становитиме 2000 гривень відповідно до закону "Про держслужбу".

Мережа небанківських обмінників за рік зросла на 53%.

Всього станом на 1 січня генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 30 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв’язку "Укрпошта".

Небанківські фінансові установи мають 3,205 тисяч структурних підрозділів, що на 53% більше, ніж на початок 2016 року.

"Ашан" купує мережу гіпермаркетів "Караван".

"Дану інформацію RAU підтвердили джерела в мережі АШАН, кілька консультантів з торгової нерухомості, а також представники компаній, що працюють з гіпермаркетами Караван. Угода ще не закрита, але близька до завершення", - йдеться в статті RAU.

"Нафтогаз" у 2016 році купив газу на 1,6 мільярда доларів.

"Газпром хоче отримати від "Нафтогазу" за газ у 2016 році - 5,3 млрд доларів. А ми заплатили за весь газ з Європи у 2016 році (а ми у 2016 році імпортували газ тільки з Європи) - 1,6 млрд доларів.

Тобто на газ з Європи у 2016 році ми витратили в 3 рази менше, ніж мали би витратити на газпромівський газ", - написав головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!