Ціни на нафту зростають на даних про запаси у США

Четвер, 19 січня 2017, 09:13

Світові ціни на нафту зростають у четвер на даних Американського інституту нафти про різке скорочення запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 6:51 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,82% - до 54,36 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,78% - до 51,48 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в США знизилися на 5,04 мільйона барелів за тиждень. Опитані агентством Рейтер аналітики припускали, що індикатор зменшиться лише на 0,342 мільйона барелів.

Реклама:

Інвестори також очікують даних статистики від міненерго США з комерційних запасів нафти в країні, які будуть опубліковані пізніше в четвер.

У той же час, на ринку зберігаються побоювання з приводу збільшення видобутку американськими виробниками сланцевої нафти.

"Міжнародне енергетичне агентство повідомило, що очікує, що більш високі нафтові ціни спровокують істотне збільшення видобутку сланцевої нафти з боку американських виробників", - наводить агентство думку неназваного аналітика ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!