НБУ знову продаватиме валюту для порятунку гривні

Вівторок, 17 січня 2017, 11:50

У віторок Національний банк оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти, щоб запобігти надмірним коливанням курсу гривні: обсяг аукціону - до 100 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"На міжбанку спостерігається переважання попиту на іноземну валюту над її пропозицією під дією ситуативних та сезонних факторів", - заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

За його словами, у вівторок пропозиція валюти обмежена, насамперед, у зв'язку зі збігом 16 січня вихідного дня у США та робочого дня в Україні.

Реклама:

"Відповідно, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків вчора вплинула на обсяг обов’язкового продажу валютних надходжень у віторок", - сказав Чурій.

Водночас, за словами заступника голови НБУ, залишаються актуальними інші чинники, про які раніше повідомляв регулятор.

"А саме - сезонний спад ділової активності, переважно в агросекторі, що відображається у скороченні надходжень валютної виручки від експорту продовольчих товарів", - зазначив Чурій.

"Також пропозицію валюти на міжбанку продовжує обмежувати наявність значної гривневої ліквідності у компаній-експортерів, які у грудні отримали відшкодування ПДВ на 16 млрд гривень", - підсумував він.

17 січня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:30 встановилися на рівні 27,6-27,7 гривні за долар.

Як відомо, Національний банк знизив офіційний курс гривні по відношенню до долара на 6 копійок до 27,72 гривні за долар.

Нагадаємо, Нацбанк у п’ятницю здійснив перший продаж іноземної валюти в рамках валютної інтервенції за новою формою - запит щодо найкращого курсу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!