Законопроект про створення Фінполіції подано до Кабміну

Понеділок, 16 січня 2017, 16:47

Міністерство фінансів подало на розгляд Кабінету міністрів законопроект про створення Фінансової поліції.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну на сторінці в Facebook.

"В понеділок Мінфін подав на розгляд Кабінету міністрів законопроект про створення Фінансової поліції - аналітичної служби розслідувань, а не карального органу", - повідомляє прес-служба.

"Як і було обіцяно, процес запущено і всі необхідні кроки здійснюються. Наразі найважливіше - це якомога швидше прийняти законопроект у КМУ та в парламенті", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв про намір представити доопрацьований проект закону про Фінансову поліцію на розгляд Кабінету міністрів на найближчому засіданні.

Раніше депутат Тетяна Острікова відзначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.   

При цьому голова податкової міліції-перший заступник голови ДФС Сергій Білан заявив, що незважаючи на "технічну помилку", податкова продовжить законно працювати.

Експерт РПР Віталій Смердов заявив, що після набрання чинності закону щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, податкова міліція втратила правові підстави для діяльності.

Екномічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: