Moody's заплатить 864 мільйони доларів штрафів за хибні рейтинги

Понеділок, 16 січня 2017, 09:10

Одне з найповажніших рейтингових агентств світу Moody's заплатить загалом 864 мільйона доларів штрафів за хибні рейтинги.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби американського мін'юсту, пише DW.

Зазначається, що 437,5 мільйона доларів підуть на рахунок міністерства юстиції США, а 426,3 мільйона доларів - окремим штатам. Штрафними санкціями влада США покарала агентство за помилкову оцінку цінних паперів на ринку нерухомості Сполучених Штатів, що мала місце до початку фінансової кризи 2008 року.

Мінюст США звинуватив рейтингарів у тому, що вони надавали занадто високі рейтинги вкрай ризикованим цінним паперам, які почасти підкріплювалися проблемними іпотечними кредитами. У такий спосіб клієнтів спонукали купувати цінні папери, про високі ризики яких вони не здогадувались.

Реклама:

Саме такі цінні папери були однією з першопричин краху на ринку нерухомості США та фінансової кризи 2008 року, вважають у мінюсті США.

У повідомленні зазначається, що рейтингове агентство не лише сплатить штрафи, а й змушене визнати свою хибну поведінку. Тож у майбутньому аналітики агентства значно обережніше поводитимуться під час визначення рейтингів цінних паперів.

В 2015 році влада США наклала 1,37 мільярда доларів штрафу на інше велике рейтингове агентство Standard and Poor's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: