НБУ вперше підтримав гривню новою формою інтервенції

П'ятниця, 13 січня 2017, 18:30

Національний банк у п’ятницю здійснив перший продаж іноземної валюти в рамках валютної інтервенції за новою формою - запит щодо найкращого курсу.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, Національний банк вийшов на ринок з інтервенцією у цій формі для згладжування надмірних коливань, зумовлених тимчасовими факторами.

"Обсяг інтервенції становив до 10 млн доларів. Середньозважений курс, за яким була проведена інтервенція, становив 27,68 гривень за долар", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Валютна інтервенція у формі запиту щодо найкращого курсу виявилася ефективною - в результаті її проведення гривня на торгах перестала втрачати позиції, і торги завершилися на позначці 27,6-27,7 гривень за долар", - розповів директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

У прес-службі повідомили, що Нацбанк планує і надалі за необхідності застосовувати цей інструмент для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

Водночас Національний банк продовжуватиме проводити й інтервенції у формі валютного аукціону.

Здійснення запиту щодо найкращого курсу відбувається таким чином: спочатку НБУ здійснює у банків запит щодо ціни на купівлю/продаж іноземної валюти через торговельно-інформаційні системи Блумберг та Рейтер.

Отримавши пропозиції банків, Національний банк укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну.

Нагадаємо, Національний банк продав на аукціоні 13 січня 55,5 млн доларів при попиті банків 82 млн доларів.

У п’ятницю гривня на міжбанку впала на 41 копійку до 27,75 гривні за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: