"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд скасував призначення екс-менеджера AES головою "Укренерго"

П'ятниця, 13 січня 2017, 16:50

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Комітету із призначення керівників особливо важливих підприємств щодо призначення екс-менеджера американської AES Corporation Сергія Зуева на посаду голови НЕК "Укренерго".

Про це Зуев повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Отримав рішення Окружного адміністративного суду Києва. Рішення Комітету із призначення керівників особливо важливих підприємств щодо мого призначення на посаду керівника НЕК "Укренерго" визнано протиправним та скасовано", - повідомив Зуев.

"Нажаль, реформи в Україні залишаються в більшій мірі на папері і телебаченні. Інтереси олігархів, до яких належить і наша влада, залишаються понад інтереси держави", - написав він.

Реклама:

Зуєв також повідомив, що планує оскаржити рішення суду.

Як повідомлялося, у травні Комітет з призначень керівників особливо важливих підприємств при Мінекономіки визначив Зуева переможцем конкурсу на посаду глави "Укренрего".

На початку серпня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету міністрів погоджувати кандидатуру Зуєва в якості кандидата на пост глави НЕК "Укренерго".

Пізніше прокуратура Криму відкрила проти нього кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Зуєв повідомив, що відкриття проти нього кримінального провадження ініціював народний депутат від фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: