Кіберполіція виявила новий шкідливий банківський троян

П'ятниця, 13 січня 2017, 16:26

Фахівці департаменту Кіберполіції виявили новий шкідливий банківський троян, який спрямований на користувачів мобільних телефонів під керуванням операційної системи Android.

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції України.

У прес-службі повідомили, що він відрізняється від більшості мобільних банківських вірусів тим, що використовує root-привілеї, хоча гроші можна вкрасти безліччю способів, які не потребують підвищених прав, і зазвичай автори банківського шкідливого забезпечення до них не прагнуть.

"Спрямований даний троян на мешканців України, Білорусі та інших країн СНД. Слід зазначити що даний троян швидко розповсюджується і зараз кількість інфікованих пристроїв налічує більше 500 тисяч і зі слів спеціалістів із кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, троян поширюється, маскуючись під різні популярні додатки, наприклад, "ВКонтакте", "ДругВокруг", "Однокласники", Pokemon GO, Telegram, або Subway Surf. Мова йде про їх копії, які поширюються через неофіційні каталоги.

У функціональність шкідливої програми входять: відправлення, крадіжка, видалення SMS; запис, переправлення, блокування дзвінків; перевірка балансу; крадіжка контактів; здійснення дзвінків; зміна керівника сервера; завантаження і запуск файлів; Встановлення і видалення програм тощо.

Також даний троян дозволяє зловмисникам отримати інформацію про збереженні логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie та іноді навіть збережені дані банківських карт.

Більше про хакерські атаки читайте у статті "Україна програє кібервійну. Хакери атакують державні фінанси".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: