"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування шукає інвестора Платинум Банку

П'ятниця, 13 січня 2017, 14:58

Фонд гарантування вкладів фізосіб почав пошук кваліфікованих осіб, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного Платинум Банку.

Про це йдеться в повідомленні Фонду, пише Finclub.

Як повідомляється, Фонд пропонує попередньо кваліфікованим особам наступні способи виведення:

- ліквідація банку з відчуженням в її процесі всіх або частини активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

Реклама:

- відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

- створення і продаж інвестору перехідного банку з реалізацією йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку, а також продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Також проводиться конкурс по визначенню приймаючого банку на випадок, якщо керівництво Фонду вважатиме найменш витратним спосіб виведення з ринку Платинум Банку шляхом його ліквідації з відшкодуванням Фондом фізособам - вкладникам гарантованих коштів.

Фонд зазначає, що термін прийому пропозицій від конкурсантів - до 26 січня, а конкурсні пропозиції будуть вивчені до 1 лютого. За рішенням Фонду гарантування вкладів ці терміни можуть бути продовжені.

Для кваліфікованих осіб необхідно також внести до 26 січня гарантійний внесок обсягом від 20 до 30 млн грн, в залежності від запропонованого способу виведення банку.

Як відомо, правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Платинум Банк" до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Останній "пилосос": як довго ще протягне Платинум банк

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!