Ціна на нафту марки Brent опустилася нижче 56 доларів

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:16

Світові ціни на нафту перейшли до зниження після зростання на ранкових торгах, так як сумніви в дотриманні виробниками пакту ОПЕК зберігаються, незважаючи на початок скорочення видобутку деякими країнами.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 12.13 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,70% - до 55,62 долара за барель.

Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,81% - до 52,57 долара за барель.

Реклама:

В ході ранкових торгів п'ятниці ціни на нафту росли на тлі повідомлень про скорочення видобутку "чорного золота" Росією і Саудівською Аравією.

Незважаючи на заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака про те, що Росія почала скорочувати видобуток нафти в рамках угоди з нафтовидобувними країнами, інвестори все ж стурбовані реалізацією даної угоди.

Крім того, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх повідомив, що країна скоротила видобуток нафти до менш ніж 10 мільйонів барелів на день - 22-місячного мінімуму.

Він додав, що в лютому королівство може урізати видобуток ще сильніше. Все це повинно привести до відновлення балансу на світовому ринку і підтримки цін на сировину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!