САП програла суд ще двом фірмам Злочевського

П'ятниця, 13 січня 2017, 09:59

Суд відмовив в позовах Спеціальній антикорупційній прокуратурі щодо визнання недійсними спецдозволів на видобуток природного газу ПАТ "Техноресурс" та ТОВ "Парі".

Такі рішення 28 грудня прийняв Окружний адміністративний суд Києва, пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, з матеріалів судової справи відомо, що на початку 2011 року "Техноресурс" та "Парі" отримали від Мінохорони навколишнього природного середовища спецдозволи на видобування газу відповідно на Володимирському (Сумська область) та Нікловицькому родовищах (Львівська область).

В серпні 2016 року САП звернулась з позовом до суду з вимогою визнати ці спецдозволи недійсними, так як вони були видані без погодження з Сумською та Львівськими обласними радами, як того вимагає урядовий Порядок видачі спецдозволів.

Реклама:

Але суд вирішив, що САП пропустив піврічний термін для подачі адмінпозовів, бо ще в січні минулого року отримав від згаданих облрад підтвердження про відсутність погодженнями ними видачі спецдозволів фірмам.

Нагадаємо, раніше за ідентичних обставин Окружний адміністративний суд Києва відмовив в задоволенні позову САП щодо визнання недійсним спецдозволу ТОВ "Надрагаз", бенефіціарами якого вказані Олена Керницька та  Микола Злочевський.

Останній також є бенефіціаром ТОВ "Парі".

Засновниками ПАТ "Техноресурс" є кіпрські "Мерналікс інвестментс лтд" та "Стрітвайз кепітал лімітед", кожні з яких належить по 40%.

"Стрітвайз кепітал лімітед" записане на мешканців Кіпру і входить до засновників "Техноресурс" з 2011 року.

Мерналікс інвестментс лтд" раніше була серед засновників ТОВ "Кримтопенергосервіс", де її нині змінила "Burisma holdings limited" Злочевського.

Фірма "Burisma" 12 січня повідомила про закриття всіх кримінальних справи проти Групи та її президента Микола Злочевського.

Раніше суд відмовив прокуратурі і не скасував спецдозвіл на видобуток газу компанії Злочевського.

Рішення було ухвалено через кілька днів після зустрічі першого заступника голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка  зі Злочевськимв Відні (Австрія).

Генпрокуратуру не зацікавила зустріч Кононенка і Злочевського, а також ГПУ на запит "Української правди" повідомила, що справи проти екс-міністра закриті.

Також восени 2016 року правоохоронні органи зняли з міжнародного розшуку Злочевського , якого раніше Генпрокуратура звинувачувала в незаконному збагаченні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: