"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дизельний скандал: Менеджеру VW загрожує 169 років позбавлення волі

П'ятниця, 13 січня 2017, 09:28

Суддя в США відмовив у звільненні під заставу менеджеру автоконцерну Volkswagen AG Оліверу Шмідту, якому за сукупністю висунутих звинувачень загрожує до 169 років позбавлення волі.

Про це пише Прайм з посиланням на AP.

Як відомо, Шмідт, який очолював відділ з питань дотримання нормативних вимог компанії в США, був заарештований минулого тижня в штаті Флорида співробітниками ФБР. У середу суд пред'явив йому і ще п'яти менеджерам Volkswagen звинувачення в змові і шахрайстві.

Суддя відмовив Шмідту у звільненні під заставу, вказавши, що Шмідт, як німецький громадянин, може повернутися в ФРН, з якою у США немає договору про екстрадицію, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

Реклама:

Раніше у США заарештували інженера Volkswagen Джеймса Ляна, який пропрацював в компанії два десятиліття. Він визнав свою провину, і тепер йому загрожує до п'яти років в'язниці.

Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Компанія зарезервувала на судові витрати майже 21 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: