"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ прийме рішення щодо 4 траншу для України найближчими часом

Четвер, 12 січня 2017, 19:28

Місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом може рекомендувати раді директорів Фонду провести третій перегляд програми EFF.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене її (точної дати засідання ради директорів - ІФ) поки немає, але ми очікуємо, що це буде скоро, в найближчі тижні. Якщо припустити, що всі питання, що залишилися (виконання вимог владою України - ІФ) скоро будуть вирішені, то пропозиція завершити черговий перегляд програми може бути представлений раді директорів МВФ в найближчі тижні", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні.

При цьому Райс відзначив суттєвий прогрес України в останні місяці в реалізації необхідних для завершення третього перегляду програми реформ.

Реклама:

У їх числі він назвав прийняття відповідного цілям програми EFF державного бюджету на 2017 року, запуск системи обов'язкового декларування доходів високопоставленими чиновниками, рішучі дії щодо забезпечення фінансової стабільності в країні.

За словами представника МВФ, місія Фонду в даний час продовжує спілкування з владою України з  питань, в тому числі що стосуються підсумків реформи енеросектора і остаточного узгодження графіка подальших дій в рамках меморандуму співпраці між Україною і МВФ.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року МВФ схвалив надання Україні 3-го траншу в розмірі 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель терміном на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Раніше Національний банк очікував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: