"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС заблокувала відшкодування ПДВ аграріям. Данилюк доручив розібратися

Четвер, 12 січня 2017, 14:40

Державна фіскальна служба заблокувала додаткові НДС-рахунки сільгоспвиробників.

Про це йдеться у прес-релізі "Українського клубу аграрного бізнесу".

У зв’язку з цим аграрні асоціації звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою втрутитися у ситуацію, що склалася з незаконним закриттям рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ.

Відповідний лист-звернення підписали очільники асоціацій: "Український клуб аграрного бізнесу", "Всеукраїнської Аграрної Ради", Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор", ГС "Аграрний союз України", ВГО "Українська аграрна конфедерація", "Союз птахівників України".

Реклама:

"Заблокування рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ спричинило неможливість сплати сільгоспвиробниками податку на додану вартість у відповідності з вимогами податкового законодавства", - йдеться у листі-зверненні.

Також у розпорядженні ЕП є аналогічні листи-звернення народних депутатів до голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Крім того, голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко звернувся до першого віце-прем’єра Степана Кубіва з пропозицією провести нараду з питання розблокування додаткових НДС-рахунків аграріїв.

При цьому міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що вже дав доручення голові ДФС та Держказначейства з вимогою відновити відшкодування ПДВ аграріям.

"Днями ДФС було заблоковано всі відшкодування ПДВ аграріям. Раптом не розуміли норм закону про перехідний період спец режиму по ПДВ для сільгоспвиробників", - написав Данилюк н своїй сторінці в Facebook.

Міністр зазначив, що через це сотні підприємств не могли отримати свої гроші.

"Вимушений був вчора видати окреме доручення голові ДФС та Держказначейства з вимогою виконати закон та забезпечити відшкодування", - підсумував Данилюк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: