Суд звільнив з під варти екс-голову російського банку "Траст"

Четвер, 12 січня 2017, 11:51

Колишній керівник банку "Траст" Ілля Юров був звільнений з-під варти в залі Бориспільського районного суду Київської області.

Про це повідомив "РИА Новости" офіційний представник Генеральної прокуратури РФ Олександр Курінний.

"Згідно з повідомленням, НЦБ Інтерполу МВС Росії з НЦБ Інтерполу України надійшла інформація про те, що рішенням Бориспільського районного суду Київської області Юров був звільнений з-під варти в залі суду", - сказав Курінний.

У листопаді минулого року Генпрокуратура РФ направила в Київ запит про видачу Юрова для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення трьох злочинів.

Реклама:

За його словами, інформація про розгляд Генпрокуратурою України запиту про видачу Юрова в російське наглядове відомство не надходила, при цьому, відповідно до конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, строки розгляду запиту про видачу не встановлені.

Як повідомлялося, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" 20 листопада затримали Юрова в аеропорту "Бориспіль".

Він числиться у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за вчинення злочину, пов'язаного з шахрайством з фінансовими ресурсами. Того ж дня Юрова передали представникам Бориспільського відділу Національної поліції.

За даними ЗМІ, Юров 20 листопада прилетів з Лондона до Києва в особистих справах. На паспортному контролі в аеропорту він пред'явив паспорт громадянина Республіки Кіпр.

За даними російського "Інтерфаксу", банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. Інвестором в рамках процедури фінансового оздоровлення став банк "ФК Откритие".

Для реалізації процедури санації Агентство зі страхування вкладів надало "Трасту" 129 млрд рублів за пільговою ставкою на закриття "дірки" в капіталі.

Згодом ЦБ РФ виявив ознаки виведення активів з "Траст", і в квітні МВС порушило кримінальну справу про шахрайство відносно ряду осіб з числа колишнього керівництва і співробітників банку "Траст".

У грудні 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!