"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 11 січня 2017, 21:00

Неплатоспроможний Платинум та рекорди Борисполя - головні новини за 11 січня.

Платинум Банк, все. "Останній пилосос", як його назвав наш журналіст Олександр Мойсеєнко в своєму останньому матеріалі, був визнаний сьогодні неплатоспроможним.

Як зазначає регулятор, станом на 1 січня 2017 року банк не досяг позитивного значення капіталу, через що правління НБУ прийняло рішення про віднесення Платинум Банку до категорії неплатоспроможних.

За підсумками третього кварталу власний капітал "Платинума" впав до від'ємного значення і становив "мінус" 162 млн грн, регулятивний капітал впав до "мінус" 157 млн грн.

Реклама:

Негативний капітал банку означає, що вже зараз у нього немає достатньої кількості активів, що б розрахуватися за своїми пасивами (залученими коштами).

Також, сьогодні Фондом гарантування вкладів фізосіб прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації у Платинум Банку та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку.

У зв’язку з цим, екс-заступник голови Національного банку Владислав Рашкован прогнозує, що кількість банків на кінець року буде не більше 75-80 проти 95 зараз.

І про інший банк, націоналізований: S&P знизило рейтинг Приватбанку до дефолтного.

У той же час вказується, що S&P планує переглянути рейтинг Приватбанку після того як отримає достатньо відомостей для оцінки його кредитоспроможності після проведення урядом докапіталізації фінустанови.

Ось цікава новина про корисні мобільні додатки: український програміст вирішив полегшити співвітчизникам завдання і створив мобільний калькулятор для iOS, який рахує податки для всіх груп ФОП з урахуванням останніх змін.

Поки калькулятор дозволяє розрахувати податки тільки за умови відсутності співробітників. Для цього потрібно вибрати свою систему оподаткування, ввести інформацію про доходи і витрати, після чого калькулятор розрахує суму податків, яку необхідно сплатити до розрахункового періоду.

До речі, якщо пропустили вчора, коротка колонка на цю ж тему: які нові штрафи принесли бізнесу під новорічну ялинку і яке посилення адміністрування в зв'язку з цим бізнес очікує.

І ще новина про уряд і бізнес: Кабінет міністрів дозволив бізнесу коригувати митні декларації.

Про Адміністрацію морських портів України. Вчора у нас була новина, що Мінінфраструктури невдоволено керівництвом АМПУ (бачте, виписують самі собі премії від 700 тисяч до 1,5 мільйона гривень) і оголосило про швидке призначення нового керівника з Латвії.

Так ось. Сьогодні суд заблокував призначення нового керівника. Хто подав позов? Чинний і.о. глави АМПУ Юрій Наконечний.

І закінчимо гарною новиною: в 2016 році аеропорт "Бориспіль" досяг максимальних показників за всю історію існування підприємства.

Так, кількість обслужених пасажирів за рік зросла на 1,37 мільйона - до рівня 8,65 млн осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!