У Нідерландах всі поїзди перейшли на вітрову електроенергію

Середа, 11 січня 2017, 16:02

В Нідерландах всі поїзди від 1 січня 2017 року на 100% працюють на електроенергії, виробленої за рахунок енергії вітру.

Про це повідомляє AFP з посиланням на прес-службу  національної залізничної компанії NS.

"З першого січня, 100% нашого рухомого складу працюють на електроенергії виробленої за рахунок вітру", – цитує агенція прес-секретаря компанії Тона Боона.

Агенція нагадує, що голландська енергетична компанія Eneco два роки тому перемогла у тендері, оголошеному NS. Відтак, компанії підписали 10-річний контракт, який мав би почати з січня 2018 року, саме тоді всі поїзди NS повинні були почати працювати від енергії вітру.

Реклама:

Таким чином, перехід на вітрову електроенергію відбувся на рік раніше запланованого терміну.

"Тому ми фактично досягли нашої мети на рік раніше, ніж планувалося", – сказав Боон, додавши при цьому, що досягти такого успіху вдалося за рахунок збільшення кількості вітряних електростанцій по всій країні.

На спеціальному сайті двох компаній, присвяченому "зеленим поїздам", повідомляється, що від 1 січня 2017-го року Нідерланди стали першою країною світу, де "близько 600 000 пасажирів щодня подорожують завдяки енергії вітру".

Відзначимо, що на маршрути компанії NS щодня виходять близько 5500 поїздів.

У повідомленні компанії також йдеться про те, що одна вітрова електростанція може забезпечити енергію для пересування одного поїзду на відстань у 200 кілометрів.

"Компанії також сподіваються до 2020 року знизити енерговитрати на пасажира на 35% у порівняні з 2005 роком", - відзначає AFP.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!