Розенко: "сплячим ФОПам" може бути нарахована лише "спляча пенсія"

Середа, 11 січня 2017, 15:34

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко наголошує, що людина, котра не сплачує податків, не може претендувати на високу пенсію в майбутньому.

Про це він заявив у коментарі журналістам, коментуючи інформацію про припинення державної реєстрації фізичних осіб-підприємців, які не мають доходів та не сплачують ЄСВ, передає прес-служба уряду.

"Сьогодні закриваються ті ФОПи, які просто колись були зареєстровані, але вже не працюють і не сплачують податки - так звані "сплячі ФОПи". Зараз у зв’язку з прийнятим Верховною Радою законом просто потрібно навести порядок у цих справах", - сказав він.

За його словами, ні на зростання безробіття, ні на економічні показники держави це не вплине.

Реклама:

"Єдине, що безумовно кожній людині, яка закриває свою підприємницьку діяльність, треба думати про своє майбутнє. Бо коли говорять про те, що нас хтось примусив платити більше податків, то треба чітко розуміти, що підприємець податки платить не віртуальній державі, податки – це його внески в його ж пенсійне майбутнє", - сказав віце-прем’єр.

"Тому коли в майбутньому, через 15-20 років підприємець, який не сплачував податків, прийде в Пенсійний фонд, то йому нарахують таку ж саму "сплячу пенсію", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, 27 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.

Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!