Світовий банк знизив прогноз зростання економіки на 2017 рік через Трампа

Середа, 11 січня 2017, 12:35

Через невизначеність щодо дій майбутньої адміністрації Дональда Трампа, експерти Світового банку погіршили прогноз динаміки глобального економічного зростання на перше півріччя 2017 року.

Про це йдеться в оприлюдненому в вівторок, 10 січня, піврічному звіті СБ, пише DW.

За прогнозами економістів СБ, у поточному році економічне зростання становитиме в глобальному вимірі 2,7%. Це на 0,1 процентного пункта менше порівняно з прогнозами на 2017 рік, оприлюдненими у червні 2016 року.

"Панує дедалі більше невизначеності щодо майбутнього бюджетного та торговельного курсу й міграційної та зовнішньої політики США", - зазначається в звіті.

Реклама:

Утім, у СБ визнають, що деякі пропозиції Трампа могли б стимулювати розвиток економіки США та світу. Йдеться насамперед про плани щодо реалізації інфраструктурних проектів та інвестиційні задуми. Але водночас запропонована ним протекціоністська торговельна політика може дещо "загальмувати" світову економіку, вважають у СБ.

Через невизначеність експерти СБ також не актуалізували свій прогноз щодо економічного розвитку США на 2017 рік, що досить незвично.

Раніше економісти Банку очікували зростання економіки США в обсязі 2,2% після того, як 2016 року американська економіка додала 1,6%.

Для економічно розвинених країн експерти СБ прогнозують зростання в 1,8%.

Економіка країн з перехідною економікою та країн, що розвиваються, додасть 4,2%. Це відбудеться не останньою чергою через деяке подорожчання світових цін на сировину. Аналітики СБ очікують також, що економіка Єврозони зросте на 1,5%.

Як відомо, Світовий банк прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України на 2% в 2017 році і на 3% в 2018-2019 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: