BMI поліпшила прогноз ціни на нафту в 2017 році

Вівторок, 10 січня 2017, 12:01

Аналітики BMI Research підвищили прогноз середньої ціни нафти марки Brent в поточному році до 57 доларів за барель з 55 доларів за барель.

Про це повідомляється в огляді компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Це обумовлено посиленням впевненості в тому, що країни Перської затоки будуть дотримуватися узгоджених обмежень на видобуток нафти.

За оцінкою експертів, в наступному році Brent в середньому коштуватиме 60 доларів за барель, в 2019 році - 64 долара за барель і в 2020 році - 67 доларів за барель. Нові прогнози на 2019-2020 роки враховують очікування збільшення дефіциту пропозиції на світовому ринку.

Реклама:

Ребалансування глобального ринку можливе в середині цього року, що забезпечить зростання цін, наводить прогноз BMI агентство Bloomberg.

При цьому аналітики вважають, що темпи підйому нетто-імпорту нафти Китаю в 2017 році можуть сповільнитися до 287 тис. барелів на добу в порівнянні з 688 тис. барелів на добу в минулому році.

В результаті посилення контролю над незалежними НПЗ імпортні квоти можуть бути знижені. Різке, несподіване падіння юаня також може чинити додатковий тиск на Brent і призвести до ще більшого скорочення імпорту нафти КНР, відзначається в огляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!