"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту марки Brent зросла до 54,2 долара

П'ятниця, 9 грудня 2016, 18:37

Ціни на нафту продовжують зростати ввечері в п'ятницю в очікуванні позитивного результату переговорів ОПЕК та інших нафтовидобувних країн, які пройдуть у Відні в суботу.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Лютневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:20 додав 0,31 (0,56%) - до 54,2 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на 0,65 долара (1,28%) - до 51,49 долара за барель.

Реклама:

На думку аналітиків Westbeck Capital Management, завдяки домовленостям ОПЕК про обмеження видобутку ціна нафти в 2017 році буде рухатися в діапазоні від 55 до 65 дол. за барель з рідкісними злетами ціни вище 70 дол. за барель.

Свою участь у зустрічі в суботу поки підтвердили десять з 14 запрошених країн, включаючи Росію, Азербайджан, Казахстан, Мексику і Оман.

Успіхом засідання буде досягнення домовленості про те, що держави, які не входять в ОПЕК, скоротять видобуток на 600 тис. барелів на добу. Росія вже погодилася знизити видобуток на 300 тис. барелів на добу.

Очікується, що найбільше скоротяться поставки в Північну Америку.

Тим часом Іран, звільнений від необхідності скорочувати видобуток, знизив офіційні закупівельні ціни на більшість марок нафти на січень для своїх клієнтів в Азії.

Зокрема, вартість бареля марки Iranian Light була знижена на 1,2 дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: