Міллер не приїхав на тристоронні переговори щодо газу

П'ятниця, 9 грудня 2016, 17:39

Відсутність глави ПАТ "Газпром" Олексія Міллера на тристоронніх переговорах по газу може свідчити про небажання російської компанії підписувати додаткову угоду до контракту, на чому наполягає українська сторона.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в делегації.

"Коли представники "Газпрому" налаштовані на підписання, то приїжджають з великою групою, яка готує документи. Так що, схоже, вони не збираються нічого підписувати", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, підписання тільки протоколу, без додаткової угоди, не знімає для України ризиків при можливі поставки російського газу в країну.

Реклама:

Як повідомлялося, в Брюсселі (Бельгія) в п'ятницю ввечері почалися тристоронні переговори щодо газу в форматі ЄС-Україна-РФ.

Ціна газу за контрактом між російським "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" в даний час становить 178-183 дол.за 1 тис. куб. м, а з першого кварталу 2017 року на рівні 200-210 дол. за 1 тис. куб. м.

Глава "Газпрому" Міллер не поїхав до Брюсселя, передавши повноваження за поданням сторони "Газпрому" в переговорах своєму заступнику Олександру Медведєву.

Делегацію України для участі в тристоронніх переговорах щодо газу в Брюсселі очолить міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Нафтогаз" в Брюсселі представляє глави держхолдингу Андрій Коболєв.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що "Газпром" подав позов в Стокгольмський арбітраж на рішення Господарського суду Києва, який задовольнив позовні вимоги Антимонопольного комітету України до "Газпрому" про примусове стягнення штрафу в розмірі 172 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: