"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінсоцполітики запевнили: зростання цін через підвищення "мінімалки" не буде

П'ятниця, 9 грудня 2016, 11:16

У Міністерстві соціальної політики стверджують, що підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не викличе зростання цін на споживчі товари і послуги.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє "Укрінформ".

"Стверджуємо, що в даних умовах підвищення заробітної плати не викличе зростання цін на споживчі товари і послуги. Левова частина ресурсу - це зменшення тіньових, неофіційних заробітних плат", - сказав Рева.

Водночас міністр заявив, що підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень не змусить підприємців переводити своїх працівників на скорочений робочий день.

Реклама:

"Не погоджуюся з твердженням, що рішення про підвищення мінімальної заробітної плати змусить підприємства переводити своїх працівників на скорочений робочий день, тиждень.

Державою створені достатні умови для роботодавців, які мають змогу підвищувати заробітну плату для працівників. Завдяки вашому рішенню, шановні колеги, податкове навантаження на фонд оплати праці минулого року було зменшено, зокрема ЄСВ з 38 до 22 відсотків", - зазначив Рева.

Раніше, в НБУ заявили, що підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень матиме помірний вплив на майбутню споживчу інфляцію та, враховуючи те, що підвищення доходів частини українців буде стимулювати їх споживання, це може додати до показника інфляції наступного року близько 1%.

Як повідомлялося, Уряд підвищив мінімальну зарплату в 2017 році до 3,2 тисяч гривень.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що зростання мінімальної заробітної плати до 3,2 тисяч гривень не вплине на розмір субсидії, призначеної у опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Президент Петро Порошенко зазначив, що зростання "мінімалки" не підвищить податки для бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: