"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 8 грудня 2016, 19:30

Лобізм реструктуризації держборгу України, повернення зомбі-банків та Україна на крок ближче до безвізу – головне за 8 грудня.

Новина дня: ЄС схвалив механізм, що розблокує безвіз для України.

Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

***

Реклама:

Новини Національного банку України

Голова НБУ обіцяє рішення щодо "ПриватБанку" до кінця року.

"Верифікація триває, але до кінця цього року вона має бути закінчена і рішення (чи виконав банк програму докапіталізації - ред.) має бути прийнято", - зазначила Гонтарева.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що уряд найближчим часом ухвалить рішення про націоналізацію "Приватбанку". У "Приватбанку" цю інформацію спростували і назвали її фейком.

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 14%.

Як наголошується, це пов’язано з необхідністю нівелювати інфляційні ризики для досягнення цілей з інфляції у 2017-2018 роках.

"З моменту попереднього рішення з монетарної політики, зросли ризики для подальшої інфляційної динаміки, що змушують Національний банк більш стримано здійснювати пом’якшення монетарної політики для досягнення проголошених інфляційних цілей", - йдеться у повідомленні регулятора.

Суди відновили діяльність 9 зомбі-банків – НБУ.

Національний банк вбачає виникнення ризиків для фінансової стабільності через прийняття судами неправосудних рішень щодо відновлення діяльності банків, відносно яких вже прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та їх ліквідацію.

Зокрема, це банки: Капітал, Східно-промисловий комерційний банк, Велес, Радикал банк, Укрінбанк, Преміум, Союз, Фінансова ініціатива, Київська Русь.

***

До інших новин:

Лише за 4 місяці після викриття схем Онищенка держава заробила на продажу газу в 6 разів більше, ніж за 3 роки діяльності цих схем.

За три роки через діяльності схем Олександра Онищенка до держбюджету було нараховано всього 25 мільйонів гривень.

"Лише за чотири місяці, після того, як вдалося ліквідувати цю схему, вдалося отримати прибуток вже 162 мільйона гривень", - сказав глава НАБУ Артем Ситник.

Для реструктуризації боргу Яресько наймала американських лобістів.

Перед укладенням договору між Україною та зовнішніми приватними кредиторами про реструктуризацію боргу уряд України для просування своєї позиції користувався послугами американських лобістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!