Топ-менеджера Фірташа оголосили у розшук щодо розкрадання у "Сумихімпромі"

Середа, 7 грудня 2016, 20:44

Прокуратура Сумської області надіслала представнику "Укрбюро Інтерполу" постанову слідчого про оголошення в розшук керуючого санацією ПАТ "Сумихімпром".

Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Як зазначається, 7 грудня 2016 року, слідчим суддею задоволено клопотання прокуратури та надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У прокуратурі нагадали, що дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів,одержаних злочинним шляхом) КК України.

Реклама:

У прес-службі нагадали, що найсуворіша санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писали ЗМІ, роботу державного ПАТ "Сумихімпром" контролював менеджмент Дмитра Фірташа, чия група орендувала у держави завод за часів Віктора Януковича.

За даними Smida, керуючим санацією "Сумихімпрому" є Ігор Лазакович, голова правління підприємства, який раніше працював заступником голови правління ЗАТ "Кримський Титан" Фірташа.

Нагадаємо, 7 грудня слідчі прокуратури Сумської області розкрили схему привласнення майна ПАТ "Сумихімпром" на суму в 93 млн грн.

Як відомо, господарський суд Сумської області 22 червня 2016 року продовжив санацію ПАТ "Сумихімпром" на 6 місяців.

Як відомо, 14 січня 2015 року на загальних зборах кредиторів ПАТ "Сумихімпром" було затверджено рішення про викуп боргів у заставних кредиторів (ВАБанку, Укрексімбанку та Банку Аваль), які відмовилися погодити план оздоровлення ПАТ "Сумихімпром".

Раніше план санації був погоджений комітетом кредиторів і загальними зборами кредиторів. Для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд гривень.

Загальна сума заборгованості ПАТ перед банками, які відмовилися погодити план санації, становить близько 340 млн гривень.

ПАТ "Сумихімпром" - ключове підприємство хімічної галузі України, входить до списку ТОП-100 найбільших державних підприємств.

Компанія виробляє близько 50 видів хімічної продукції, основні з яких - комплексні хімічні добрива (близько 53% продажів) і діоксид титану (близько 40% продажів).

Продукція підприємства використовується в сільському господарстві, будівництві, лакофарбової промисловості.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: