Власники євробондів "УЗ" схвалили відмову від крос-дефолту до 2018 року

Середа, 7 грудня 2016, 18:59

Власники єврооблігацій на 500 млн доларів з терміном обігу до 2021 року ПАТ "Укрзалізниця" схвалили відмову від умови крос-дефолту по певній внутрішній заборгованості, в тому числі Донецької залізниці, до 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передають Українські Новини.

Відповідне рішення було прийнято на зборах кредиторів в середу.

"Ми вдячні власникам облігацій за переважну підтримку в цій операції. Цей перший успіх є відправною точкою для реалізації нової стратегії компанії, спрямованої на збільшення капітальних витрат, відновлення рентабельності і поліпшення відносин з інвесторами", - зазначив гендиректор "УЗ" Войцех Балчун.

Реклама:

Відповідне рішення було підтримано 93,48% власників облігацій.

Як повідомлялося раніше, в лютому 2016 власники єврооблігацій "Укрзалізниці" 500 млн доларів схвалили умови реструктуризації.

Як відомо, на момент початку реструктуризації борг держмонополії становив 37,5 млрд грн, з яких 5 млрд грн - борги перед Європейським банком реконструкції та розвитку і Ексімбанком Кореї.

На позику єврооблігацій доводилося 10 млрд грн, решта 22 млрд грн - борги перед внутрішніми кредиторами, переважно банками. Лише 25% всіх боргів УЗ номіновані в гривні, а три чверті - в валюті (долар - 72%, євро - 2%).

Україна і комітет кредиторів 27 серпня досягли угоди про реструктурізаціічасті державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів.

Реструктуризація передбачає повне списання 3 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту в сумі 8,5 мільярда доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона по всіх бондами на рівні 7,75% річних.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" повідомила кредиторам про технічний дефолт і розпочала переговори про реструктуризацію зобов'язань на 32 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: