"Нафтогаз" купив 1,8 мільярда кубів газу за гроші ЄБРР

Середа, 7 грудня 2016, 11:35

Протягом серпня-жовтня 2016 року НАК "Нафтогаз України" здійснила закупівлю 1,8 млрд кубометрів газу у рамках другого раунду використання коштів поновлювальної кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Зокрема, НАК закуповув газ у компаній: Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE.

Загальна вартість 30 укладених договорів становила 334 млн доларів, з яких 300 млн доларів - кошти кредитної лінії і 34 млн доларів - власні кошти" Нафтогазу".

Реклама:

"Усі шість постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, яка завершилась у липні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

"Середньозважена ціна контрактів у пункті постачання склала 185 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше "Нафтогаз" підтвердив готовність до проведення тристоронніх переговорів з газових питань з представниками російської сторони і Європейської комісії в найближчу п'ятницю, 9 грудня.

Як повідомлялося, в ході тристоронньої зустрічі попередньо планувалося обговорити питання транзиту газу через Україну і умови закупівлі газу у "Газпрому".

Нагадаємо, Україна вже рік не імпортує газ з боку Російської Федерації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!